Styrk dine bløde kompetencer med VR

Du lærer bedst, når du er fuldstændig fordybet i opgaven. Når hverken telefoner, notifikationer fra e-mails eller kolleger forstyrrer dig – og når du kan prøve at udføre opgaven igen og igen indtil du føler dig helt sikker på dine evner.

Træning i virtual reality (VR) giver dig præcis de muligheder.

Træning i VR er ikke kun brugbart til at øve praktiske og tekniske færdigheder som i den læringsoplevelse, vi har udviklet til Maerks Training. Det er også yderst værdifuldt til at opøve bløde kompetencer som kommunikation og samarbejde.

VR redefinerer træning af bløde kompetencer

Den globale konsulentvirksomhed PwC udgav sidste år en rapport, der viser, at VR redefinerer træning af bløde kompetencer. Gennem komparative studier af ledere, der gennemførte træning i VR, klasseværelser og e-læring, konstaterede de, at dem, der gennemførte træning i VR, var:

· 4 gange hurtigere til at lære, end dem i klasseværelset

· 275 % mere sikre på sig selv, når de skulle bruge metoderne efter træningen

· 3,75 gange mere følelsesmæssigt engageret i indholdet, end dem i klasseværelset, og

· 4 gange mere fokuserede end dem, der gennemførte e-læring.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for os, da vi allerede udvikler træning af bløde kompetencer til en række af vores kunder.

DSB er en af dem, og her skal servicepersonalet blandt andet bruge VR til at træne konflikthåndtering. Vi er også involveret i et pan-europæisk projekt, der udvikler træning af bløde kompetencer målrettet den offentlige transportsektor i EU. Derudover er vi i gang med flere projekter, der skal træne support-medarbejdere i forskellige størrelser organisationer.

Virtual reality training in workplace

Fordybelsen gør forskellen

Men hvorfor er træning i VR så effektivt i den slags situationer?

”På grund af fordybelsen. Når du tager et VR-headset på, er du 100 procent til stede i det pågældende miljø. Hvis du spiller rollespil i et klasseværelse for at imitere en stressende situation, kan det være svært ikke at lade sig distrahere eller bruge humor for at løsne op for spændingen. Her er du fuldt koncentreret og kan øve dig igen og igen, indtil du er tilfreds med din håndtering af situationen. Det kan være konflikthåndtering, men det kan også være noget så dagligdags som at give negativ feedback. Det er en opgave, som mange ledere ikke bryder sig om, men som er svær at træne,” siger Christian Schrøder, strategisk rådgiver i Virsabi og vores specialist i træning og læring.

Kan det betale sig?

PwC’s konklusion om, at læring i VR er fire gange hurtigere end i et klasseværelse tager ikke engang højde for transporttiden til og fra undervisningsstedet og de følgegevinster i forhold til bæredygtighed i forbindelse med mindsket rejseaktivitet., det medfører.

Når de udelukkende kigger på omkostningerne, konstaterer PwC, at træning i VR bliver mest effektivt, efterhånden som antallet af deltagere stiger. Inklusive prisen på headsets og udvikling af læringsmaterialet skal der 375 elever til, før træning i VR rammer samme prisniveau som træning i klasseværelse, og 1.950 elever for at prisen er på niveau med e-læring.

Den anbefalede løsning lige nu er et mix af de forskellige træningsmetoder. Hvis du har lyst til at høre mere om, hvordan jeres træning kan få et løft med en løsning i VR, så tag endelig fat i os.

// Find rapporten fra PwC her:

Kom i kontakt

Hos Virsabi er vi klar til at møde dine kunder, der hvor de befinder sig - derhjemme. Lad os snakke sammen om hvordan vi kan skabe den rigtige løsning for dig.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin