Fjern samarbejde slår fysisk tilstedeværelse

Øget produktivitet, lettere adgang til specialisthjælp, mere effektivt samarbejde med kunder og bedre dokumentation. Det er bare nogle af de fordele, vi har hjulpet Semco Maritime med at opnå gennem remote samarbejde.

RealWear & HoloLens

Fjern Samarbejde

Øget Produktivitet

Hvad har vi gjort

Semco Maritime producerer systemer og løsninger for kunder i offshore-branchen. Sammen har vi testet en løsning baseret på augmented reality (AR) og headsets for at kunne optimere kundeoplevelsen og interne processer markant.

Vi har testet både RealWear og HoloLens 2. Begge er headsets, der deler bærerens synspunkt med folk, der befinder sig et andet sted.

Hjælp altid ved hånden

Hvis et stykke udstyr uventet lukker ned på en boreplatform, kan hjælp fra den rette tekniske ekspert være dage væk. Den nedetid er dyr i tabt tid og produktivitet for platformens ejere, og dertil kommer rejseomkostninger for teknikeren.

I samarbejde med Virsabi har Semco Maritime testet en løsning for remote samarbejde for at hjælpe deres kunder med at løse udfordringer hurtigere. Ved at forbinde offshore servicepersonale med eksperter på land kan de udføre arbejdet hurtigere, sikrere og bedre. Når den offshore tekniker har en HoloLens 2 eller RealWear på hovedet, kan eksperten tegne og pege oven på det, teknikeren ser, mens de kommunikerer for at få arbejdet udført. Al kommunikation sker gennem et Microsoft Teams-kald med teknikeren.

Fordelene ved remote samarbejde mellem folk offshore og på land har vist sig at være mange. Specialister kan hjælpe flere offshore kolleger, fordi rejsetiden skæres væk. Kvaliteten øges, fordi offshore servicemedarbejdere har lettere adgang til ekspertråd og -hjælp. Og selvfølgelig er rejseomkostningerne minimale, fordi eksperterne kan blive lige der, hvor de er.

Kan man erstatte fysisk tilstedeværelse med virtuel deltagelse?

På deres fabrik i Singapore, producerer Semco Maritime brandbekæmpelsesanlæg. Når et anlæg næsten er klart til at blive sendt afsted til kunden, holder Semco Maritime Factory Acceptance Tests (FATs) med kunden for at sikre sig, at alt fungerer, som det skal.

Semco Maritime ville teste, hvilken forskel det ville gøre for dem at erstatte fysisk tilstedeværelse med virtuel deltagelse i FATs. Deres håb var, at virtuel tilstedeværelse kunne fungere lige så godt som fysisk. Hvis det var tilfældet, ville Semco Maritimes egne processer blive hurtigere, og deres kunder ville ikke behøve flyve lige så mange personer til Singapore for at deltage i FATs.

Efter testene har det vist sig, at virtuel tilstedeværelse gennem AR ikke kun har levet op til Semco Maritimes håb. Der er nemlig fordele, der overgår, hvad der er muligt at opnå gennem fysisk tilstedeværelse. Semco Maritime var positivt overraskede over, at de fordele, de oplevede i testene, overgik det, de havde forventet, da de gik ind i samarbejdet med Virsabi.

Holder kunden tæt på

For Semco Maritime viste remote samarbejde sig som et stærkt værktøj til at facilitere processen op til en FAT. En stor fordel er, at teknologien fungerer som et kommunikationsværktøj, der støtter og letter et stærkt samarbejde mellem Semco Maritime og deres kunde. Oveni det har Semco Maritime set produktivitets- og samarbejdsfordele i at bruge HoloLens 2 i deres interne processer i produktionen af deres produkter.

HoloLens 2 gjorde det muligt for Semco Maritime at tage en kunde med fra hvor som helst i verden til fabrikken i Singapore uden fysisk at skulle flyve dem derhen. Det er værdifuldt for både Semco Maritime og kunden, at de gennem remote samarbejde løbende kan afstemme med hinanden.

Med remote samarbejde kan Semco Maritime og deres kunde løse udfordringer, når de opstår og med en høj grad af kundeinvolvering.

Jens Lauritsen, der er chief product officer i Virsabi, er begejstret over at have hjulpet Semco Maritime med at opnå et samarbejde uden den friktion, der ellers ofte er en del af samarbejde på tværs af afstande:

”FAT’en er det sidste trin for at sikre, at alt er lige, som det skal være, før kunden modtager produktet. Det er supervigtigt for både Semco Maritime og kunden, at kunden ikke er den mindste smule overrasket under FAT’en. Og med løbende remote samarbejde bliver de det heller ikke,” siger Jens Lauritsen.

Ubegrænsede pladser på første række

Mens vi testede remote samarbejde under FAT’en, fandt vi ud af, at remote samarbejde ikke kun lever op til fysisk tilstedeværelse. I nogle tilfælde er det en forbedring.

For at vi kunne sammenligne oplevelserne, deltog nogle deltagere fysisk i FAT’en, mens andre var virtuelt til stede. Mens vi gik rundt på anlægget, fik en af de fysiske deltagere øje på en skærm, der viste, hvad de, der deltog via Microsoft Teams, kunne se. Han var overrasket over at se, hvor mange flere detaljer, de virtuelle deltagere fik med fra deres pladser på første (virtuelle) række gennem HoloLens.

En anden fordel er muligheden for at tilføje flere deltagere uden at øge omkostningerne. Så længe som en person bærer en HoloLens, kan Semco Maritime og deres kunde have så mange deltagere i FAT’en, som de har lyst til – uden at flyve dem til Singapore. Og en specialist, hvis tid er værdifuld, kan deltage i lige den del af FAT’en, hvor hans eller hendes ekspertise er brugbar, i stedet for at bruge unødvendigt lang tid på testen.

Og så gør brugen af HoloLens i FATs dokumentationen meget lettere. Med et tryk på en knap optager brillerne hele testen, hvilket gør det let for Semco Maritime og kunden at gå tilbage og se, hvad de testede og diskuterede under testen.

”Ambitionen var at spare på rejseomkostninger – fly, hoteller, tid. Vi ville se, om vi kunne skabe en oplevelse af at deltage virtuelt i en FAT, der var lige så god som at være der fysisk. Det viser sig, at vi kan gøre det endnu bedre,” siger Jens Lauritsen.

Valg af hardware

RealWear er et headset, der er let at lære at bruge. Det viser bærerens synsfelt og har en lille skærm, hvor de, der ikke er fysisk til stede, kan præsentere dokumenter, video eller billeder til bæreren, mens de kommunikerer verbalt. RealWear er let at komme i gang med og kræver meget lidt investering.

HoloLens 2 er et par AR-briller, der lader en specialist, der fysisk befinder sig et andet sted end bæreren, tegne i bærerens synsfelt, mens de kommunikerer for at udføre en opgave på den rigtige måde. HoloLens 2 lægger et digitalt lag oven på den lokale teknikers synsfelt. På den måde forener den bærerens verden med specialistens viden og vejledning.

Valget mellem de to devices afhænger af konteksten og af din virksomheds udfordringer og behov i situationen.

Er I usikre på, hvordan I kan komme i gang med remote samarbejde? Vi har både RealWear og HoloLens 2 på lager, og vi er altid klar til at tage en snak om jeres virksomhed og dens behov.

realwear mixed reality headset

REALWEAR HMT-1

Virsabi divider
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo

Vil du vide mere?

Virsabi er en virksomhed, der udforsker krydsfeltet mellem kreativitet og teknologier og er en af ​​de første Virtual – og Augmented Reality dedikerede virksomheder, der tilbyder både forretningsrådgivning og teknisk udvikling til udnyttelse af Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og andre nye visualiseringsteknologier.