Sådan kan Virtual Reality uddanne bedre soldater og effektivisere staben

At bevare roen og handle korrekt i pressede situation er altafgørende for et godt forsvar. Ikke kun for soldater i kamp, men for alle i hele den militære forsyningskæde. Virtual reality (VR) kan gøre træningen realistisk, så alle i Forsvaret kan lære at handle optimalt under pres og effektivt, uanset hvad de arbejder med.

Først når kuglerne flyver om ørerne på dig, ved du med sikkerhed, hvordan du handler i pressede situationer. Det gælder for alle mennesker, og det gælder uanset, om det med kuglerne skal tages bogstaveligt, eller – som det heldigvis er tilfældet for de fleste mennesker – skal forstås i overført betydning. 

Når vi er pressede, skal vores handlinger helst være baseret på vores erfaringer. Det er derfor, vi træner, og det er derfor, at vi i træningssituationer forsøger at simulere virkeligheden så godt, vi kan. 

Virtual reality er det ultimative værktøj til at simulere virkeligheden og træne stressende situationer.  

I VR er du lukket inde i din egen verden. Du bliver fordybet i oplevelsen, og syns-, høre- og balancesanserne er så påvirkede, at hjernen tror, oplevelsen er rigtig.  

Samtidig styrer du oplevelsen med dine bevægelser, og derfor kan vi skabe meget realistiske simuleringer af virkelige situationer, hvor du skal udføre fysiske opgaver på samme måde, som du skal i virkeligheden. 

Derfor kan VR bruges til at opbygge og lagre erfaringer i, hvordan vi skal agere i pressede situationer – både mentalt og fysisk.

Kamptræning og strategisk overblik

Inden for forsvaret er det logisk, at VR kan bruges til at simulere kampsituationer for fremtidige soldater. Du kan skabe et hvilket som helst miljø – storby, landsby, ørken, jungle, bjerge, indlandsis – og tilpasse den fjendtlige aktivitet til et realistisk scenarie. 

Men VR er effektivt til meget mere end kamptræning.  

VR kan bruges til at træne kommunikation og kommandoveje under pres. Vi kan opbygge et helt virtuelt kommandocenter, hvor brugerne kan træne militær strategi og lede forskellige delinger i simuleret kamp. 

Vi kan træne samarbejdsevner og praktiske færdigheder i forsyningstropperne, og vi kan træne førstehjælp, både i stressede kampsituationer og under mere rolige omstændigheder. 

Fælles for alle træningsøvelser i VR er, at brugerne kan øve sig igen og igen under rolige forhold, til bevægelser og tankemønstre er indarbejdede. Brugerne kan øve sig uafhængigt af tid og sted, og hardwaren kan købes for en slik i Elgiganten.

augmented reality (AR) military use

Fang fremtidens soldater

Mulighederne med VR begynder allerede ved sessionen. For hvorfor ikke bruge VR til at give potentielle fremtidige soldater et engagerende indblik i de mange forskellige muligheder, som Forsvaret tilbyder? 

VR giver en unik mulighed for at navigere mellem uddannelses- og arbejdsmuligheder og gøre unge mennesker interesserede i en karriere i Forsvaret. Med et VR-headset på, kan selv eksisterende videomateriale opleves i biografstørrelse i brugerens egen verden og skabe langt større indtryk, end hvis det ses på en tv-skærm eller en telefon. 

De unge mennesker kan for eksempel spille et spil, hvor de skal løse en af de mangfoldige opgaver, som Forsvaret løser rundt omkring i verden og prøve deres egne evner af i en simulering tilpasset deres evner og alder.

augmented reality (AR) military use

Lær dit materiel at kende

Mulighederne stopper naturligvis ikke der, for med VR er det kun vores fantasi, der sætter grænsen for, hvilke tredimensionelle universer, vi kan skabe. 

Med augmented reality, som er data ovenpå virkeligheden for eksempel på en telefon eller en tablet, kan vi vise 3D-modeller af alt militært udstyr. Modellerne kan drejes rundt, skilles ad, forklares – og på alle tænkelige måder bruges til at uddanne soldaterne i udstyr og materiel. 

Samme teknologi kan bruges til display af informationer i fly- og bilruder – eller i et par briller som for eksempel Microsoft HoloLens. 

Fantasien sætter grænsen for mulighederne, mens mulighederne skubber grænsen for vores ydeevne, når det virkelig gælder.

Vil du vide mere?
Send os en email eller ring +45 3323 2203

Virsabi er et virtual reality studio. En teknologisk enhed af strateger, udviklere og kreative, og et af de første Virtual Reality-dedikerede firmaer, der tilbyder virksomhedskonsultationer, rådgivningsarbejde og teknisk udvikling til anvendelse af Virtual Reality, Augmented Reality og Mixed Reality.