Afspil video

Sådan flytter vi grænserne for VR:

Kom med ‘behind the scenes’ på Virsabis Red Bull Cliff Diving VR-oplevelse.

Kast dig ud i en hyper-realistisk VR-gengivelse af en af verdens mest dristige sportsgrene, Red Bull Cliff Diving World Series 2022. Du er garanteret et adrenalin-kick af den nærmest nøjagtige gengivelse af udspringskonkurrencen, som kan opleves i den nye udstilling “Breaking the Surface” på Red Bull Media World i Verkehrshaus (Swiss Museum of Transport) i Luzern i Schweiz.

Fra den 27 meter høje platform vil de majestætiske bjerge, det krystalblå vand, de farverige både og de jublende tilskuere få dig til at føle, at du er lige der, hvor det sker.

På samme måde som Red Bull-atleterne skubber grænserne for, hvad der er fysisk muligt, skal teknologien skubbe grænserne for, hvad det er muligt at levere af uforglemmelige oplevelser. Når Red Bull ønsker den slags oplevelser er det for at give deres målgruppe mulighed for at fordybe sig i følelser tilknyttet ekstremsport og vindermentalitet.

red bull virtual reality (VR) model characters

Spring ind i de tekniske innovationer, der gjorde VR-oplevelsen mulig.

red bull virtual reality (VR) model characters

Spring ind i de tekniske innovationer, der gjorde VR-oplevelsen mulig.

At skubbe grænserne fra et teknisk perspektiv kræver kreativ tankegang og en ekstraordinær opmærksomhed på detaljer.

For at fange alt fra vandets bevægelse til atmosfæren, gyngende både og udspringernes bevægelser, så hvert flip, vrid og salto føles så realistisk som muligt, var vi nødt til at udforske mulighederne i tilgængelig software og endda vores egne kompetencer.

Udfordringen var at finde en god balance i indholdet, så det både ville være eventyrligt og sjovt, samtidig med at det var sikkert og praktisk for museets besøgende.

red bull virtual reality (VR) model characters
virtual reality (VR) studio work design

“Dette projekt gav os virkelig mulighed for at dykke ned i, hvad High Definition Render Pipeline i Unity kan gøre med VR og XR. Vi opnåede meget realistisk gengivelse i en meget høj opløsning ved hjælp af Varjo XR-3. See through- og XR-funktionerne, som XR3 stiller til rådighed, gav også en sjov udfordring om, hvordan man blander den virkelige og den virtuelle verden.” 

– Tomas Mosgaard, senior XR-udvikler

“Lyd er et afgørende element i at skabe en virkelig fordybende VR-oplevelse. Til dette projekt havde vi masser af referencemateriale at trække på, men vi var nødt til omhyggeligt at genskabe et lydbillede, der matcher det fra den virkelige udspringskonkurrence for at få den rigtige atmosfære. Menneskemængden, musikken, den ikoniske lyd af klokken og mange andre soniske detaljer skulle med i oplevelsen og lyde så tæt på de virkelige begivenheder som muligt.”  – Erik Sikstrm, audio & Innovation Lead
red bull cliff diving virtual reality (VR)

“Vi udforskede mange forskellige teknologier i dette projekt for at hjælpe os med at skabe den bedst mulige oplevelse. Vi brugte en kombination af Character Creator 4, ZBrush, Blender og Substance Painter til at genskabe ligheden med karaktererne og de schweiziske alper. Der er lagt meget tid, hårdt arbejde og lidenskab i dette projekt. Vi pressede VR-teknologien til det yderste, og vi er virkelig stolte af resultaterne.” 

– Kostas katsinas, ledende kreativ kunstner

red bull virtual reality (VR) model character

“Jeg brugte Character Creator til at bygge figurerne og optog mocap ved hjælp af en Rokoko-dragt med handsker og til selve springets komplicerede bevægelse. Jeg brugte Cascadeur, et animationsværktøj, der bruger deep learning og fysik-baserede værktøjer til at hjælpe os med at skabe det mest nøjagtige udspring. Jeg redigerede og polerede alle Mocap-data og Cascadeur-animationen i Iclone og implementerede dem endelig inde i Unity. 

David Schmidt, senioranimator

red bull virtual reality (VR) model character
red bull cliff diving virtual reality (VR)

“Jeg var ansvarlig for at skabe 3D-miljøet til Red Bull Cliff Diving VR-oplevelsen så tæt på virkeligheden som muligt. Baseret på en detaljeret 3D-scanning, videoer og fotos af klippen byggede jeg alle elementerne et efter et og optimerede dem til virtual reality. Kombinationen af High-Definition Render Pipeline i Unity og Varjo XR-3 lod mig skabe teksturerne til dette projekt i meget høj kvalitet.  

Det var et meget spændende projekt, der lod mig skabe en brugeroplevelse, som får publikum til at føle det som om, de faktisk er til Red Bull-arrangementet sammen med udspringerne.” 

Adrián Glassel, Senior 3D artist

Når alt kommer til alt, er Red Bull Cliff Diving World Series VR-oplevelsen ikke kun et teknisk mesterværk, men en ekstremt spændende oplevelse, der legemliggør Red Bulls brandværdier om at skubbe grænser og leve livet fuldt ud. 

Virtual Reality-oplevelse af Felix Baumgartners spring fra stratosfæren

Felix Baumgartners utrolige bedrift med at hoppe ud i stratosfæren fra en heliumballon er nu tilgængelig for alle i en Hyper Reality-oplevelse. Oplevelsen er åben for besøgende på Red Bull Media World i det schweiziske transportmuseum i Luzern.

Vil du vide mere?
Send os en email eller ring +45 3323 2203

Virsabi is a virtual reality studio.A technology house of developers and creatives, and one of the first Virtual Reality dedicated companies, offering business consultancy, advisory work and technical development for the utilization of Virtual Reality, Augmented Reality and Mixed Reality.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin