MAN Energy Solutions “Valve Adjustment” Prototype

Målet med dette projekt var at skabe en Mixed Reality prototype der kan hjælpe en ingeniør med at forberede og derefter udføre en ventilregulering på en Energy solutions dieselmotor. Baseret på de materialer vi modtog, og vores forståelse af arbejdsprocessen, designede og byggede vi prototypen. Kernen i prototypen er at støtte en ingeniør i forberedelsen og udførelsen af en ventilregulering på en dieselmotor og gøre den nuværende printede arbejdsbeskrivelse unødvendig. derudover skal prototypen hjælpe ingeniøren med at udføre opgaven hurtigere, med færre fejl og en højere sikkerhed.  For at give ingeniøren lov til at have hans eller hendes hænder frie til at udføre opgaven, støtter prototypen interaktion gennem stemmestyring. Og hvis larmen i maskinrummet vanskeliggør stemmestyringen, så støtter applikationen også navigation med håndbevægelser.

MAN engine turturial seen from a hololens
Hololens showing were to go next in engine maintanence

Prototypetesten

Prototypen blev testet både i kontrolrummet og i maskinrummet på forskellige skibe, under en reel ventilregulerings proces. For at få stemmestyringen til at virke, forbandt vi HoloLens’en til et mobilt 4G hotspot. Ventilreguleringsopgaven blev udført på en reservemotor i et separat rum fra hovedmotoren. Basislydniveauet var medium med lejlighedsvise alarmer og noget andet lydinterferens skete i løbet af testen. Til trods for det hårde miljø virkede HoloLens'en og selve appen godt. Ingeniøren var i stand til at få overblik over forberedelsesinstruktionerne, udføre placeringen af 3D modellen og kontrollere skridt for skridt instruktionerne igennem både stemmestyring og håndbevægelser. og den generelle enighed var at applikationens UI var logisk og nem at bruge.  Et par udfordringer i testene var den mørke tone på linserne, hvilket gjorde en smule udfordrende at se arbejdsområdet da der ikke var meget lys i rummet. En anden er det fysiske rum hvor arbejdet tog plads, er meget begrænset hvilket kan gøre det nødvendigt for brugeren at læne sig bagover et gelænder, eller en anden forhindring, for at kunne placere 3D modellen på linje med den fysiske komponent.

Værdien ligger i disse 3 nøgleområder

Det første er den kortere tid det tager at forberede en opgave fordi du allerede har alle de relevante data med dig i HoloLens'en. Og derfor er du både bedre og hurtigere forbedret til at udføre opgaven. Den anden er omkring både den hurtigere udførelse og den forbedrede sikkerhed som prototypen giver brugeren. Fordi du konstant skal have dit fokus på komponenterne du arbejder med for at undgå fejl og skader. Så i stedet for at kigge på et stykke papir ved siden af, giver HoloLens'en brugeren både det virkelige billede af verden og instrukserne til opgaven på samme tid, mens brugerens hænder bliver holdt fri til at udføre opgaven. Det tredje område og en af de pointer mandskabet blev ved med at bringe op var potentialet i at spare tid. Prototypen sparer en masse tid igennem den automatiske registrering af dele der bliver brugt i opgaven og i færdiggørelsen af opgaven - snarere end at være nødt til manuelt at registrere hver gang du bruger en del eller færdiggør et job. Det fjerner også risikoen i at glemme og gøre det.Lyder dette som en ide du kan bruge?

Se app'en i aktion herunder!