Sjovt VR-spil tiltrækker nye studerende

Teknisk isolering er et håndværk, der kæmper med at tiltrække unge. For at skille sig ud lancerede brancheorganisationen et VR-spil for at introducere faget, klimafordelene, og indtjeningsmulighederne til næste generation. 

Hvad: Et Tetris-lignende spil i virtual reality, hvor du er fordybet i et sort og neonfarvet univers.

Det er mørkt omkring dig, men neonfarverne skærper dine sanser. Adrenalin begynder at pumpe, når elevatoren bevæger sig, og du skal koncentrere dig for at bevare fokus. For du er her for at vinde!

Kæmpestore installationer af rør bevæger sig rundt om dig, der er tre forskellige typer isolering foran dig. Heldigvis i forskellige farver, for tiden er afgørende. Når liften bevæger sig op, stiger pulsen i takt med, at du skal matche isoleringstyper med rørtyperne. Og du skal gøre det hurtigere end din konkurrent.  

Hver gang du rammer rigtigt, kan du se, hvor meget CO2 du sparer, og hvor mange penge du tjener i dette fantastiske job.

Spillet er et sjovt, enkelt og engagerende. Men det er udviklet på en seriøs baggrund.

Pipe Packers Insulation Corner
Pipe Packers Insulation Straight

Årsag: Et spil med et formål

Teknisk isolering er et håndværk, der spiller en vigtig rolle i forhold til at spare energi i bygninger ved at isolere rør, der transporterer varmt og koldt vand. Men som så mange andre håndværksfag kæmper det for at tiltrække de yngre generationer. 

For at skabe lidt opmærksomhed bad foreningen Danske Isoleringsvirksomheders Brancheforening Virsabi om at lave et spil i VR. Sammen udviklede vi spillet Pipe Packers. 

Pipe Packers blev brugt til at tiltrække besøgende til foreningens stand ved DM i Skills – en årlig udstilling og konkurrence, der promoverer forskellige håndværksfag.  Energien var høj, og deltagerne var klar til at lege og konkurrere – og de mange samtaler om teknisk isolering som fag blev pludselig mere energiske og engagerede. 

Som point belønnes spillerne med penge og CO2-reduktion, hver gang et rør isoleres, og dermed peger spillet på, at teknisk isolering tjener et bæredygtigt formål og samtidig er et job, hvor der er gode penge at tjene. 

Hvordan: Sjovt, nemt og intuitivt

At spille Pipe Packers skulle være sjovt og intuitivt og tiltrække folks opmærksomhed, når de passerede standen. Selv folk, der ikke har prøvet VR før, bør være i stand til at spille spillet uden nogen særlig introduktion for at undgå lange køer på standen.

Virsabis UX-designer skabte derfor en brugeroplevelse, hvor spillerne blev introduceret til spillet og gameplayet inde i headsettet inden for meget kort tid.

Indsatsen gav pote. Spillet tiltrak en skare af unge mennesker, der i løbet af den tre dage lange begivenhed konkurrerede om at isolere flest rør, tjene flest penge og reducere CO2-udledningen.  Resultaterne blev vist på en skærm, så de daglige vindere kunne nyde deres velfortjente succes.

Udover at have det sjovt, ved de nu, at teknisk isolering kan være en karriere, der er værd at forfølge.

Pipe packers Insulation T-shape

Fremtidsperspektiver

For Foreningen af Danske Isoleringsvirksomheder har spillet fremtidsperspektiver, der rækker ud over messen. Da organisationen kæmper for at få de unges opmærksomhed, er planen at bruge spillet i deres marketingmix over for studerende.

Spillet vil blive vist på deres sociale medier, i nyhedsbreve, og på hjemmesider. Selvfølgelig vil de også tage spillet med, når de fremover besøger skoler og andre messer og udstillinger.

Virsabi har også den tekniske knowhow til at udvikle spillet yderligere. Ideer kan være at tilføje en multiplayer-funktion, lave flere levels, inkludere en online-resultattavle eller lave en AR-version, der giver folk mulighed for at spille på telefoner eller tablets for at skabe endnu mere opmærksomhed.

Vil du vide mere?
Send os en email eller ring +45 3323 2203

Virsabi er et virtual reality studio. En teknologisk enhed af strateger, udviklere og kreative, og et af de første Virtual Reality-dedikerede firmaer, der tilbyder virksomhedskonsultationer, rådgivningsarbejde og teknisk udvikling til anvendelse af Virtual Reality, Augmented Reality og Mixed Reality.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin