NFT’er – fup eller vejen til værdiskabelse i metaverset og Web 3.0?

Ved at dokumentere ejerskab af digitale enheder kan NFT’er meget vel blive det økonomiske grundlag for metaversets fremtid og udviklingen af web 3.0. Her kan du få et lille indblik, så du kan høste fordelene og undgå de værste faldgruber.

Du har sikker hørt om Bored Ape Yacht Club, eller hvordan grundlæggeren af Twitter, Jack Dorsey, konverterede sit første tweet til en non-fungible token (NFT) og solgte det for 2,9 mio. dollars.”Men hvorfor!”Hvorfor skulle nogen med sund fornuft betale sådanne svimlende beløb for et digitalt billede, som enhver kan finde og kopiere gratis på internettet? Det spørgsmål har mange af os almindelige dødelige mennesker stillet os selv, mens vi står på sidelinjen og ser endnu en mulighed for at blive rige i en fart passere forbi.

Prisfald på 49,5 millioner dollars

”Det er et dumt pyramidespil,” siger vi til os selv, og vi skal i hvert fald ikke være dem i bunden af pyramiden, der bliver snydt. Måske har vi ret. Køberen af det første tweet har for nyligt sat det til salg og forventede en pris på 50 mio. dollars. I løbet af en uges tid var det højeste bud blot 280 dollars. Buddene er siden da steget til omkring 50.000 dollar, men det er stadigvæk mindre end den forventede pris og lysår fra, hvad han selv betalte for det.

Så burde vi holde os væk? Prisen på Bored Ape Yacht Club NFT’er stiger støt, og NFT’erne forhandles på en platform ved OpenSea for omkring 390.000 dollars. Men NFT’erne giver dig også medlemskab til en eksklusiv klub bestående af millionærer. Den største fordel er, at du kan vise dit medlemskab til andre millionærer, men i det mindste får du noget, som har værdi af en art.

Et klistermærke af en af NFT’erne solgt hos Bored Ape Yacht Club

NFT’er mindsker svindel

Hvorfor skal vi vide alt det, hvis toget med de hurtige penge allerede er kørt?”Husk på, at vi stadigvæk befinder os i et tidligt stadie i forhold web 3.0, og 98% af befolkningen har aldrig hørt om NFT’er. Når vi ser 10 år tilbage i tiden, vil hele decentralisering af internettet, hvilket blockchainen understøtter, vil være en af de største transitioner i internettets historie,” siger Jesper Lehrmann, strategisk rådgiver, Virsabi.Han forventer, at vi kommer til at bruge NFT’er til valideringen af fremtidige transaktioner.”Det er en revolutionerende måde at bruge blockchain teknologi til at dokumentere ejerskab over dine digitale ejendele. Det kan hjælpe os med at mindske svindel og muliggør sikre og effektive transaktioner på internettet, og det kan meget vel være grundlæggende for handel og transaktioner, når internettet bliver til metaverset,” siger han.

Bevis for ejerskab af digitale ting

Den meget korte forklaring af blockchain er, at du tilføjer et unikt sæt af data til digitale aktiver, og hver gang der kommer en ny ejer af aktiverne, tilføjer du et nyt sæt data. På den måde kan du altid identificere, hvor det specifikke aktiv kommer fra.Når internettet bliver til metaverset, vil vi højst sandsynligt handle flere digitale objekter på forskellige måder. Og med NFT’er kan du få et bevis for ejerskab over de objekter – ikke blot over digitale valuta som Bitcoin eller andre kryptovalutaer, men også over et digitalt sted, et digitalt stykke kunst, digitale møbler for dit digitale showroom eller – bedre ideer vil blive udviklet samtidig med udviklingen af metaverset.

Det handler om at autentificere

Kryptovaluta er, ligesom fysiske penge, ombyttelige. Det betyder, at du kan veksle den ene for den anden. Hvis du har to bitcoins, har de begge samme værdi. Der er ’fungible’. Men hvis du har to stykker kunst, kan de have forskellige værdier, og de kan derfor ikke betegnes som værende ombyttelige. Det betyder, at de kun består af den værdi, som folk er villige til at betale for dem, og derfor er de non-fungible.Men pointen handler ikke om værdi.”Pointen handler om autentificering og bevis for ejerskab. Eksempelvis bliver koncertbilletter nemt verificeret og overført mellem ejere. I fremtiden vil vi i stigende grad leve og interagere i et digitalt univers eller metavers. Det bliver vigtigt for os at få NFT’er, så vi kan dokumentere vores identitet og personlighed i et digitalt univers. Vores kunst i vores virtuelle hjem, vores møbler og tøjet, vi bærer, er digitale aktiver, som får NFT’er tilknyttet,” siger Jesper Lehrmann.I Virsabi er vi specialiserede i at skabe NFT-aktiver og -strategier. Kontakt og for yderligere information.Følg os på LinkedIn for de seneste nyheder om emnet!

Følg os på Linkedin er vær opdateret med det seneste nyheder

Kom i kontakt

Hos Virsabi er vi klar til at møde dine kunder, der hvor de befinder sig - derhjemme. Lad os snakke sammen om hvordan vi kan skabe den rigtige løsning for dig.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin