Et headset fra RealWear er nu en fast del af Nærenergis værktøjskasse

I snart et år har Nærenergi brugt AR til montering, opstart og service af biogas-tankstationer. Med RealWear er det nemt og hurtigt at komme i gang, og gevinsterne er færre rejser, bedre samarbejde og øget medarbejdertilfredshed.

RealWear & HoloLens

Nærenergi

Forbedret arbejdseffektivitet

Globalt samarbejde i realtime

Nærenergi leverer biogastankanlæg til blandt andet busser og lastbiler. Virksomheden har netop sat et nyt anlæg til at tanke skraldebiler i drift i Jönköping i Sverige, og det var et skoleeksempel på, hvordan augmented reality kan fostre globalt samarbejde i en tid præget af rejserestriktioner forårsaget af corona.

En lokal svensk elektriker og en lokal svensk kompressorekspert var hyret på konsulentbasis i Jönköping. De var udstyret med et RealWear headset med indbygget kamera. Kameraet optog deres synsfelt og delte videoen i et Teamsmøde. Her deltog folk fra Nærenergi i Danmark, leverandøren af kompressoren var med fra Sydkorea, og programmøren af styresystemet var med fra Italien.

”I nogle måneder har RealWear været et standardværktøj, når vi sætter anlæg i drift, men det har var første gang, vi lavede en fuld remote opstart. RealWear er et super godt værktøj, både fordi teknikeren har hænderne fri, stemmekommandoerne er simple og fungerer, og så er den ATEX-certificeret, så vi kan bruge den i områder med eksplosionsfare,” siger Jacob Himmelstrup, adm. direktør i Nærenergi.

realwear mixed reality headset

REALWEAR HMT-1

Bedre byggemøder

RealWear hjælper ikke kun Nærenergi på de særlige dage, hvor nye anlæg skal tages i drift. Også i en helt almindelig hverdag er der mange situationer, hvor headsettet bidrager til at dele viden på tværs af afstande.

For eksempel i de ugentlige byggemøder under opbygningen af nye anlæg.

”Normalt begynder et byggemøde med en halv times rundtur på siten. De personer, som ikke havde mulighed for at være fysisk til stede den dag, ville så tilslutte sig på Teams en halv time senere. Nu giver vi de lokale folk headsettet på, og så kan alle følge med på Teams fra start. Også her er RealWear et virkelig godt produkt, fordi den har en velfungerende støjreduktion – vi kan mærke, at den er lavet til at blive brugt i et hårdt miljø,” siger Jacob Himmelstrup.

Oplevelsen er, at en rundtur med RealWear giver langt mere nærvær, end hvis den samme rundtur blev filmet med en mobiltelefon. På rundturen bliver der som regel taget billeder, som siden bliver delt i en mappe som dokumentation. Med RealWear er det muligt at optage både billeder og video med en simpel stemmekommando og gemme dem direkte i det rigtige drev.

Motiverer servicepersonalet

En vigtig del af Nærenergis forretningskoncept er at indgå kontrakter med lokale, uafhængige servicemontører, og lade dem udføre flest mulige service- og vedligeholdelsesopgaver på Nærenergis vegne. For at den forretningsmodel skal fungere optimalt, skal Nærenergi være i stand til at tiltrække de bedste og mest loyale montører, og også her spiller brugen af augmented reality en rolle.

”Vi har en klar outsourcing-strategi, og en del af den er, at vi giver montører en servicekuffert, som blandt andet indeholder de her briller. Brillerne er en del af den service, vi leverer til montørerne, og de betyder, at de har nem og hurtig adgang til en af vores specialister, hvis de støder ind i en udfordring i marken. Sammen med for eksempel lynhurtig levering af reservedele mener vi, at det er med til at gøre os til en attraktiv samarbejdspartner, så vi kan tiltrække de dygtigste montører,” siger han.

Få styr på Teamskonti og godt internet

Nærenergi har både eksperimenteret med RealWear og HoloLens og har indtil videre lagt sig fast på RealWear. Den har færre funktioner, men er til gengæld lynhurtig at komme i gang med og egner sig godt til opgaver i et hårdt miljø. De overordnede fordele med deling af synsfelt, tale og at have hænderne fri er ens på begge headset.

Ved at teste begge headset er Nærenergi også i stand til at give læring videre til andre, som vil i gang med at drage fordel af digitalt samarbejde via augmented reality.

”Der var nogle helt lavpraktiske ting, vi lige skulle finde ud af, og her har vi fået god sparring af Virsabi hele vejen igennem. Først og fremmest skulle vi have styr på vores Teams-konti. I starten brugte vi vores personlige, og det bliver noget rod, når man glemmer at logge ud og giver brillerne videre. Og så skal man selvfølgelig sørge for, at der er stabil internetadgang på siten. Med det løst, så kører det,” siger Jacob Himmelstrup.

Virsabi divider
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo

Vil du vide mere?

Virsabi er en virksomhed, der udforsker krydsfeltet mellem kreativitet og teknologier og er en af ​​de første Virtual – og Augmented Reality dedikerede virksomheder, der tilbyder både forretningsrådgivning og teknisk udvikling til udnyttelse af Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og andre nye visualiseringsteknologier.