Sammenligning: Meta Quest 3 vs. Quest 2

Med Quest 3 headsettet bringer Meta mixed reality i høj kvalitet til massemarkedet til en brøkdel af omkostningerne i forhold til de nuværende alternativer.

Udover forbedringer som højere opløsning, mere processorkraft og bedre controllere, praler Quest 3 med en Mixed Reality-oplevelse, som du hidtil kun kunne få gennem dyrere headsets som Varjo XR-3 og Microsoft HoloLens.

Meta Quest 3

Meta Quest 2

Sammenligning

Kampen mellem VR- og MR-headsets

Nedenfor belyser vi de tekniske forskelle mellem det topmoderne Quest 3 og Quest 2. Men først, hvilken værdi kan Meta Quest 3 skabe for din virksomhed?

  • Gør online arbejdsmøder mere engagerende: Metas strategiske partnerskab med Microsoft Mesh og Teams giver dig mulighed for at træde ind i virtuelle verdener fra både Meta Quest 3 og Teams på din computer. 
  • Innovative brandoplevelser: Kombiner virtuelle brandfortællinger og 3D-produkter med webshops, virkelige butikker eller forbrugerhjem. 
  • Gør færdighedstræning endnu mere engagerende: Anvend bløde og hårde færdighedstræninger i enhver form for VR- eller MR-miljø.
  • Meta Quest for Business: En abonnementstjeneste, der tilbyder særlige enterprise-funktioner og kundesupport. For eksempel muliggør tjenesten centraliseret administration af VR-headsets på bruger-, applikations- og enhedsniveauer.

Teknikken bag Meta Quest 2 vs. Meta Quest 3:

  Meta Quest 3  Meta Quest 2 
Pris $499  $299 
Chipset  Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2  Qualcomm Snapdragon XR2 
Linser Pancake lens   Single LCD 
Mixed reality  Ja Nej

Ydeevner:

Der er en mærkbar forskel i Quest 3 ift. ydeevne. Den hurtigere processor og forbedrede grafik tilbyder 30% flere pixels end Quest 2. Med dobbelte 2064 x 2208 pixel skærme overgår den Quest 2’s 1832 x 1920 pixels per øje. Drevet af en Qualcomm Snapdragon XR2-chipset af anden generation leverer Quest 3 grafisk ydeevne dobbelt så hurtigt som Quest 2’s første generations XR2, hvilket sikrer en mere indlevende oplevelse.

Design:

Begge headsets har et slankt, helt hvidt udseende, men Quest 3 er 40% mindre sammenlignet med Quest 2, hvilket gør det mere behageligt at have på.

Oplevelse:

Mens Quest 2 er begrænset til VR, introducerer Quest 3 mixed-reality AR/VR, der blander virtuelle og virkelige miljøer. Dette betyder, at apps og spil kan integreres med dine omgivelser. For eksempel kan spil og grafiske elementer fusinoneres med virkeligheden, og skabe virtuelle spiloplevelser. Quest 3’s frontsensorer muliggør fuldfarve-passthrough-tilstand, i stor kontrast til Quest 2’s slørede gråskalavisning. Derudover har Quest 3 40% højere lydstyrke med klarere toner, mere klarhed og rigere bas, hvilket forbedrer din lydoplevelse.

Afspil video om meta quest 3

Controllere og Haptik:

Inspireret af Quest Pro har Quest 3’s controllere forbedret haptik og et nyt design, hvilket forbedrer den indlevende følelse ved interaktioner. Sløjfen, der var på toppen af Quest 2-controlleren, er også fjernet, hvilket gør dem mindre.

Tilgængelighed:

Sammenlignet med Quest 2 er opsætningen af Quest 3 nemmere. Dets automatiske rumopsætningsfunktion scanner og identificerer selv frie områder til aktivering.

Forsinkelse i håndsporing er betydeligt reduceret, hvilket får interaktioner til at føles naturlige og sikrer en problemfri og responsiv interaktion med den virtuelle verden.

Enterprise-funktioner:

Meta har også introduceret en ny service til forretningskunder: Meta Quest for Business. En abonnementstjeneste, der tilbyder særlige enterprise-funktioner og kundesupport. For eksempel muliggør tjenesten administration af VR-headsets på bruger-, applikations- og enhedsniveauer.

Kort fortalt:

Quest 3 er ikke bare en opgradering fra Quest 2. Det er en ny type enhed, da den nu er et mixed reality-headset, der tilbyder forbedret grafik, forbedret lyd og mere intuitive controllers. 

Jens Lauritsen, Chief Product Officer hos Virsabi: “Quest 3’s kombination af virtuel og mixed reality til en meget tilgængelig pris gør den til det mest relevante immersive computing device til erhvervsbrug nogensinde lanceret. Kombineret med brugervenligheden og evnen til at samarbejde med dine kolleger og eksterne partnere i immersive møderum vil denne teknologi kunne skabe værdi i din daglige arbejdsliv”.

Hos Virsabi bruger vi vores ekspertise til at skabe immersive skræddersyede oplevelser, der engagerer dit publikum og skaber forretningsværdi.

Virsabi divider
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo

Vil du vide mere?

Virsabi er en virksomhed, der udforsker krydsfeltet mellem kreativitet og teknologier og er en af ​​de første Virtual – og Augmented Reality dedikerede virksomheder, der tilbyder både forretningsrådgivning og teknisk udvikling til udnyttelse af Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og andre nye visualiseringsteknologier.