Meta Quest 3 vs Apple Vision Pro

Meta Quest 3 og Apple Vision Pro er de to mest interessante headsets i øjeblikket på markedet. Vi har sammenlignet de to på nogle af de mest interessante funktioner.

Meta Quest 3

Apple Vision Pro

Sammenligning

Siden lanceringen i oktober 2023 er Meta Quest 3 blevet betragtet som det bedste VR-headset i forhold til værdi for pengene. De visuelle effekter, brugervenligheden, forbedret hardware (sammenlignet med Meta Quest 2) og introduktionen af Mixed Reality har gjort Meta Quest 3 til det foretrukne valg – især på grund af den overkommelige pris.

Den længe ventede Apple Vision Pro, udgivet i februar 2024, symboliserer i manges øjne begyndelsen på en ny æra – spatial computing. Fantastisk grafik, hand tracking og næsten perfekt passthrough er det som Apples produktkvalitet er kendt for.

Men ud af de to, hvilken er det bedste produkt? Hvilken skal du vælge?

For at besvare disse spørgsmål skal vi grave ned i begge headsets – den værdi, de bringer, deres funktionaliteter og hardware.

Hvilken værdi bringer de?

Begge headsets medbringer følgende forretningsmæssige værdi:

  • Forhøjede brandoplevelser: Kombiner virtuelle brandfortællinger og 3D-produkter med virkelige butikker eller forbrugeres hjem.
  • Gør færdighedstræning endnu mere engagerende: Anvend bløde og hårde færdighedstræninger i enhver type VR- eller MR-miljø.

Meta Quest 3 – handler mere om interaktionen med andre:

  • Bedre online arbejdsmøder: Metas strategiske partnerskab med Microsoft Mesh og Teams gør at du kan træde ind i virtuelle verdener fra både Meta Quest 3 og Teams på din computer.
  • Let at dele en enhed. Flere kolleger kan bruge den samme enhed til træning eller oplæring, hvilket holder omkostningerne nede.
  • Meta Quest for Business: En abonnementstjeneste, der tilbyder særlige funktioner på enterprise-niveau og kundesupport. For eksempel muliggør tjenesten centraliseret styring af VR-headsets på bruger-, applikations- og enhedsniveauer.
  • Kompatible med din eksisterende Windows PC via Oculus-appen.

Apple Vision Pro – en meget personlig enhed:

  • Øget produktivitet og pladsstyring: På grund af muligheden for at åbne flere skærme inden i headsettet behøver der ikke allokeres ekstra plads til skærme, PC, skrivebord osv., hvilket gør arbejde hurtigere og mere effektivt.
  • Apple Vision Pro blev designet som et headset til brug på kontoret – alle Microsoft Office-værktøjer (Word, Excel, PowerPoint osv.) og Microsoft Teams er allerede tilgængelige på Apple Vision Pro. Microsoft Mesh er endnu ikke tilgængelig, men det er blevet annonceret, at det udkommer snart.
  • Kompatibilitet med Apple-økosystemet – MacBook-skærme kan arbejdes på indefra headsettet ved at se på MacBook’en og vælge muligheden for at streame skærmen til Apple Vision Pro. Andre produkter som Magic Mouse og Magic Keyboard er også kompatible.

Passthrough 

På nuværende tidspunkt er der intet headset, der har bedre passthrough end Apple Vision Pro. Det er næsten som om du ser  den virkelige verden. I Meta Quest 3 er passthrough ikke lige så god, men du kan let se verden omkring dig og interagere med den. På trods af den fantastiske passthrough vil du opleve sløring, når du bevæger dit hoved hurtigt rundt i Apple Vision Pro. Det skyldes, at headsettet automatisk justerer til nyt lys og omgivelser, det mindsker dog normalt ikke oplevelsen.

Indtil videre har VR-headsets ikke forsøgt at opnå en sådan passthrough kvalitet som Apple Vision Pro har, da de fleste oplevelser foregår inde i en genereret verden, ikke tilføjet til den virkelige verden, hvilket er en forskellen mellem VR- og AR-enheder. Sådan en ændring kan betyde, at VR-headsets i fremtiden også vil implementere passthrough som standard.

Design 

Meta Quest 3’s ydre er lavet af plastik, hvilket gør det lettere og mere modstandsdygtigt over for brud. Det er behageligt at have på og primært hvidt (bortset fra kameraerne foran, som er sorte). Det har indbyggede højttalere og en rem øverst, hvilket hjælper med at reducerer belastningen på hovedet fra headsettet.

Apple Vision Pro er lavet af aluminiumslegering, silikone, garn (til Solo Knit-båndet) og plastik. Det har en premium følelse og ser meget karakteristisk ud. Dog er headsettet lidt tungere sammenlignet med Meta Quest 3 – Solo Knit-båndet er måske ikke behageligt til langvarig brug af enheden, da størstedelen af vægten vil være på forsiden af ansigtet. Derfor er Dual Loop-båndet bedre til den slags oplevelser.

Experience

Meta Quest 3 tilbyder oplevelser inden for VR, men også en blanding af VR og AR – MR. Du kan scanne dine omgivelser, og apps/spil vil tilpasse sig dem så de interagerer med dine omgivelser.

Apple Vision Pro tilbyder lignende oplevelser. Dog foretrækker Apple at kalde det Spatial Computing. Sammenlignet med Meta Quest 3 er Apple Vision Pro bedre til rumkortlægning og integration af apps/spil i dine omgivelser.

Tilgængelighed

Opsætningen af Meta Quest 3 er hurtig, og rumskanning tager sekunder – du skal blot kigge dig omkring. Hvis du vil forbinde til din pc, skal du bruge Oculus-appen, og opsætningen kan tage op til en halv time, hvis du ikke er fortrolig med sådanne grænseflader, selvom den er intuitiv.

Opsætningen af Apple Vision Pro er også hurtig og tager normalt op til 1 minut for en ny person at begynde at bruge headsettet. Nogle funktioner skal du vænne dig til, som styring med din hånd og øjne, men det er intuitivt. Hvis du vil forbinde til din MacBook, skal du bare være forbundet til den samme Apple ID. Alle dine data og abonnementer vil være tilgængelige og synkroniseret via Apple iCloud.

Technical comparison

Components Meta Quest 3  Apple Vision Pro 
Chipset  Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2  Apple M2 Chip, Apple R1 Silicon Chip 
Linser Pancake lenses  Pancake lenses 
XR Funktioner  VR, AR, MR  VR, AR, MR 
Display type  LCD  Micro OLED 
Max Refresh rate  120Hz  100Hz 
Controllere  Touch Plus Controllers Hand Tracking  Ingen controllers. Eye Tracking og Hand Tracking 
Pris  4399 DKK  ~30000 DKK + Add Ons 
Tilgængelighed Global  Exclusivt i USA 

Hvilken en skal man købe?

Ved valg af headsets, husk hvilken oplevelse og værdi du søger.

Hvis du leder efter oplevelser inden for medarbejdertræning og introduktion, gaming eller en mere budgetvenlig headset – anbefaler Virsabi Meta Quest 3 eller endda Meta Quest 2.

Hvis du leder efter en ekstraordinær oplevelse, en personlig arbejdscomputer og en generel enhed til daglig brug – så er Apple Vision Pro noget for dig.

virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo

Vil du vide mere?

Virsabi er en virksomhed, der udforsker krydsfeltet mellem kreativitet og teknologier og er en af ​​de første Virtual – og Augmented Reality dedikerede virksomheder, der tilbyder både forretningsrådgivning og teknisk udvikling til udnyttelse af Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og andre nye visualiseringsteknologier.