Meta præsenterer nye prototyper, der giver en forsmag på fremtidens metavers

Meta arbejder intenst på at være first movers på metaverset og imødekomme de teknologiske udfordringer, det indebærer. Meta har netop præsenteret tre prototyper på kommende VR-headsets.

Metas headset prototyper ved Metas Reality Lab. Foto: Meta

Visuelle udfordringer hæmmer udviklingen

I Virsabi arbejder vi med at fremme VR i arbejdsrelaterede sammenhænge som møder, onboarding af nye medarbejdere og oplæring af eksisterende medarbejdere. Derfor følger nøje med i udviklingen af ny hardware, og her er det interessant at se på, hvad udviklerne hos Meta arbejder med for tiden.

Blandt udviklernes største udfordringer med teknologien til VR og metaverset er de visuelle funktioner, som skal gøre det svært at skelne mellem den visuelle verden og den virkelige verden.

I forsøget på at tilnærme sig det ideal har Zuckerberg og Meta udviklet tre nye prototyper: Half-Dome, Butterscotch og Holocake 2. De appetitvækkende navne giver os en forsmag på metaversets fremtid, hvor VR-briller er bedre til at fokusere, har højere opløsning, bedre design og generelt er mere brugervenlige.

Selvom Meta er skridtet tættere på at have knækket koden, har virksomheden samtidig udtalt, at forbrugerne ikke kan få fingrene i deres VR-briller i den nærmeste fremtid, da de visuelle udfordringer fortsat ikke er løst.

Metas Holocake 2 prototype. Foto: Meta

Metaverset: en ny teknologisk æra

Meta har passeret nogle milepæle med deres prototyper, men alligevel er vi et stykke fra, at metaverset bliver en realitet. Men derfor kan virksomheder godt drage fordel af teknologien allerede i dag.

På tværs af tid og sted kan VR og AR være med til at give fornemmelsen af at være på samme fysiske lokation og arbejde med de samme 3D-modeller, så idéer visualiseres. Det kan spare virksomheder for både tid og penge, og det er den udvikling, som vi vil se meget mere af i metaverset.

“I stedet for bare at se på dem på en skærm, vil du føle, at du er der og oplever ting, som du ellers aldrig ville komme til at opleve. Og den følelse, rigdommen af ​​den oplevelse, det er derfor, denne følelse af realisme betyder noget,”siger Zuckerberg ifølge mediet Mixed-News.

Mark Zuckerberg med Holocake 2 prototypen. Foto: Meta

Oplev fordelene ved teknologien i dag

Går alt efter Metas plan, vil vi i fremtiden ikke blot kende til metaverset og være i det i begrænset tid, men derimod implementere metaverset i vores dagligdag, så det bliver vores nye måde at interagere med hinanden.

Hos Virsabi mener vi ikke, at man skal vente på en uvis fremtid. Vi drager allerede fordel af teknologierne i dag og hjælper vores kunder med at gøre det samme.

Følg os på Linkedin for flere nyheder

Kom i kontakt

Hos Virsabi er vi klar til at hjælpe dig med at møde dine kunder, der hvor de befinder sig - derhjemme. Lad os snakke sammen om hvordan vi kan skabe den rigtige løsning for dig.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin