Hvorfor lyd er virkelig, virkelig vigtig for vr

Lyd, hvorfor er det vigtigt?

Hvad enten du kører i din bil eller læser på biblioteket, giver lyd dig information om verden omkring dig. Lyd giver en beskrivelse af det rum du er i, dets størrelse, og beskriver de fleste af de ting der foregår i rummet – så som tilstanden af bilen du kører i, eller alle de andre ting der sker i biblioteket, imens du prøver at koncentrere dig om den bog du er ved at læse.

Hvorfor godt lyddesign i VR er et krav

Ligesom den normale virkelighed, er VR ikke udelukkende en visuel oplevelse – den påvirker mere end en sans deriblandt høresansen, følesansen, og i sjældne tilfælde endda lugte og smagssansen. Lyd er en meget vigtig del af denne flersanselige enhed. Den fortæller os hvad der foregår uden for brugerens synsfelt, og den fortæller os hvorhenne disse begivenheder tager sted, og giver os detaljeret og nuanceret information om naturen af disse begivenheder. Den tilføjer yderligere sensorisk information der bekræfter de begivenheder, og handlinger som du foretager dig i den virtuelle verden, og får derved den virtuelle virkelighed til at virke mere troværdig og realistisk.

Omnidirectional sound recording

Hvordan vi bruger lyd hos Virsabi

Det meste af tiden bruger vi lyd til at sørge for at den mest afgørende information i en VR oplevelse, bliver leveret til brugeren med klarhed og effekt. Vi laver ofte indhold der er baseret på dialog, og her er klar lyd og præcis rumlig positionering nøgleelementer. Vi bruger ambisonic optagelser der kan fange soundscapes på steder og præsentere dem som en 3D lyd oplevelser. Dette gør det muligt for os at tilføje en lydtekstur af realisme der ofte er mere detaljeret end optagelserne fra et 360 grader kamera eller en 3D gengivelse. Den giver også en præcis reproduktion af akustikken på steder, hvilket virkelig kan få en 360 graders video til at komme til live. Brugervenligheden og brugererfaring bliver også i høj grad forbedret af lydmæssige interaktive signaler.

En VR-verden der er fyldt med lyde og akustiske detaljer er langt mere kompetent i at fremkalde en følelse af tilstedeværelse i brugeren end en fuldstændig uden lyd. Desuden forstærker den mulighederne for at levere en mere levende og mindeværdig oplevelse til publikum. Man kan sige at lyd bidrager til at gøre den visuelle oplevelse mere virkelig.

Lyd har været en yderst vigtig del af vores projekter med vores forskellige partnere. Blandt andre Höganäs AB, Jabra, IKEA og B&O Play’s musikalske oplevelse i samarbejde med den danske kunstner Oh Land.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email