Hvorfor Kina er verdens leder i adoptionen af virtual reality

China VR

Virksomheder der specialiserer sig i virtual reality vender deres VR hoveder mod øst, og undersøger stigningen på det kinesiske marked. Imens vestens interesse i VR stadig er mest fokuseret på forbrugerapplikationer såsom spil, investere Kina i profitable virksomhedsapplikationer.

Hvorfor Kina er verdensleder i adoptionen af virtual reality

Kina er hurtigt ved at blive kendt som verdens vigtigste VR marked, takketvære den hurtige adoption af VR af ejendomsfirmaer og af virksomheder i andre industrier. Den vigtigste grund til dette er at mange fastlænder er ekstremt entusiastiske og tidlige adoptører af opdukkende teknologier, selvom de tidlige versioner er uperfekte.For det andet, er Kina det ledende land i verden i brug af mobilinternet. Kinesiske investorer er overbevist om at størstedelen af brugere i fremtiden vil have adgang til VR igennem deres smartphones, ikke via briller der sidder fast i en computer.

Goldman Sachs forudser at Kina allerede vil være ansvarlig for en tredjedel af den globale VR headset omsætning for i år.

Virksomheder investerer i oplevelser

Grunden til at Kina er så langt foran resten af verden i VR adoptionen er simpel. De har allerede en fuld infrastruktur på plads så brugerne kan prøve det af.HTC behandler det lokale marked som sin første prioritet. HTC samarbejder med Suning and Gome, to kinesiske elektronik forhandlere, om at distribuere deres produkter. Planen for 2017 er at oprette over 10.000 “oplevelsescentre” for VR over hele landet.

VR stats 2017

”Der er en hurtigere adoption og en bredere modtagelse af VR her end der er på noget andet marked i hele verden”

HTC’s Vive udstyr kan blive fundet i forlystelsesparker, karaokebarer og spilcafeer, shopping centre og oplevelsescentre over hele fastlandet. Der er allerede over 100.000 internetcafeer der tilbyder VR session for kun et par dollars. HTC oplevelsescafe i KinaUdover det, så laver lokale producenter billige VR adaptere til smartphones, hvilket gør VR endnu mere tilgængeligt for publikummet.

Nyheder fra det store e-handels firma – Alibaba, en kinesisk kæmpe, vil snart lancere en service der vil give mulighed for at købe fysiske produkter ved brug af VR udstyr.En anden industri i Kina der er ved at erobre VR? Film. Tencent vil snart begynde at vise VR film.

Økonomer vender VR hovederne mod øst

Økonomer følger nøje udviklingen af adoptionen i Kina, og prøver at finde en måde så vestlige brugere også kan adoptere teknologien. Hos Virsabi, tror vi også på at Kina er et ekstremt inspirerende marked for mange virksomheder. Vi er stolte af at være et af de første firmaer i Europa til at implementere innovative virtuelle reality løsninger og hjælpe vores klienter med at udnytte teknologien. Lær hvordan på vores hjemmeside, eller besøg vores kontor.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin