Hjemrejsen:
Realistisk rejse gennem rummet i VR

Et samarbejde mellem en astronaut, et museum og en VR virksomhed

Det Danske Tekniske Museum præsterede at få fingrene i den reelle russiske Soyuz kapsel den danske astronaut Andreas Mogensen rejste i, som hovedattraktionen i en større udstilling om rummet og rumudforskning. Museet ville have at de besøgende på museet fik en personlig følelse af hvordan det var at rejse fra den Internationale Rumstation og tilbage til jorden. Museet samarbejdede med Virsabi for at skabe en unik Virtual Reality oplevelse til udstillingen: HJEMREJSEN

Oplev rumflyvningen i VR på en rejse hjem til jorden

HJEMREJSEN er en 5 minutters lang virtual reality rejse der i detaljer simulerer, den rejse den danske astronaut Andreas Mogensen oplevede i rejsen fra et stille vægtløst miljø igennem den dramatiske tilbagevenden til jordens atmosfære, til det endelige landing sikkert tilbage på jorden.

Oplevelsen bliver guidet af Andreas Mogensen selv, både i hans egne ord og som en med-astronaut der sidder ved siden af seeren igennem hele rejsen. Mogensen blev bragt ind i oplevelsen med en blanding af animationsteknik, 3D ansigtsscanninger og stemme optagelser, for at give seeren en levende oplevelse og for at tilføje et autentisk strejf til den overordnede virtuelle rejse.

Soyuz rumkapsel præcist genskabt i VR for fuld fordybning

Interiøret i Soyuz kapslen blev med stor omhu genskabt i 3D ved brugt af både billede og video referencemateriale der blev leveret af Dansk Teknisk Museum, men også med direkte adgang til den aktuelle kapsel, hvilket gør interiøret en næsten 1:1 oplevelse der er svær at se forskellen på i forhold til den ægte kapsel.

Kvalitetsbevidstheden er tydelig igennem hele oplevelsen, både i rækkefølgen af events fra plasmafriktionseffekterne der går igennem jordens atmosfære til den dramatiske åbning af faldskærmen der får kapslen til at tumle rundt, og det endelige chok af landingsraketter der bliver affyret 70 cm over jordens overflade. Den fordybende rumlige lyd af raketterne der opererer i en vægtløstilstand, åndedrætseffekten inden i den lukkede hjelm og vinden der suser forbi kapslen imens den styrter imod landingen, giver oplevelsen en uhyggeligt realistisk følelse der sammen med effekter fra den haptiske feedback stol skaber en oplevelse der bliver følt og svær at glemme.

  • Ud af 7 timers åbningstid fra tirsdag – søndag havde begge stole en total på 6 timers brug
  • Antal oplevelser kørt per dag: 88
  • Gennemsnitligt antal af besøgende per dag der så hele oplevelse: 73
  • Totalt antal kørte oplevelser for perioden, 50 dage: 3496
  • Antal af mennesker der landede sikkert: 100 %

Vil du vide mere?
Send os en email eller ring +45 3323 2203

Virsabi er en virtual og augmented reality dedikeret tech virksomhed. En samling af eksperter, udviklere og kreative hoveder  og en af de første virtual reality dedikeret virksomheder der tilbyder rådgivning og teknisk udvikling til anvendelsen af virtual reality, augmented reality og mixed reality.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin