FLSmidth giver sjældent kig ind i mineralernes verden

Med oplevelsen af mixedROW i VR får FLSmidths kunder en unik oplevelse, de ikke kan få ved at betragte mixedROW i virkeligheden.

Ved at placere seeren indeni tankene var det muligt for os at visualisere de processer, der leder til mixedROWs fordele såsom et lavere energiforbrug og en bedre udskillelse af mineraler.

Virtual Reality Oplevelse

FLSmidth

Produkt Visualisering

Et unikt kig indenfor

Vi har skabt en Virtual Reality-oplevelse for FLSmidth. Oplevelsen placerer dig inden i FLSmidths mixedROWTM flotationstanke, giver dig mulighed for at se indersiden af en flotationstank og forstå processerne bag adskillelse af mineraler.

De op til 660 m3 store tanke fyldes med vand og en mudret masse, som mineralerne gemmer sig i. I tankene skabes de rette strømme og særk turbulens. Tankene er mørke, våde og mudrede, så der er ingen mulighed for at komme ind i dem og se, hvordan processerne fungerer.

Det har vi ændret i samarbejde med FLSmidth. Ved at tage et par VR-briller på bliver du placeret inden i tankene, så du kan få en dybere forståelse for udstyret. Oplevelsen viser og forklarer mixedROW, mens du har mulighed for at bevæge dig rundt og betragte indersiden af tanken fra forskellige vinkler.

Et værktøj til kommerciel og intern brug

”Oplevelsen havde ikke været mulig uden VR. Den giver dem, der arbejder med flotationstanke, et kig ind i tankene, som de aldrig har kunnet få før, selv hvis de har arbejdet i feltet i årevis. Derudover kan vi nu give vores kunder en bedre forståelse af vores teknologi og de processer, de skal bruge i deres fabrikker,”

Hvordan gjorde vi det?

MixedROW-VR-oplevelsen er resultatet af et tæt samarbejde med FLSmidth. Gennem dialog med FLSmidths specialister fik vi den forståelse og indsigt, der skulle til for at bygge oplevelsen. De simulerede tanke er baseret på de digitale tegninger, som de fysiske tanke er bygget ud fra. Det er med til at gøre oplevelsen så virkelighedstro som muligt.

Det var en sjov udfordring for vores team at visualisere processerne i mixedROW og vise, hvordan mineralerne skiller sig fra mudder og fæstner sig til bobler i flotationsprocessen. Vores team lagde særligt mange kræfter i at optimere delelementerne, så oplevelsen blev så strømlinet og jævn som muligt.

virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo

Vil du vide mere?

Virsabi er en virksomhed, der udforsker krydsfeltet mellem kreativitet og teknologier og er en af ​​de første Virtual – og Augmented Reality dedikerede virksomheder, der tilbyder både forretningsrådgivning og teknisk udvikling til udnyttelse af Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og andre nye visualiseringsteknologier.