FLSmidth giver sjældent kig ind i mineralernes verden

> En Virtual Reality oplevelse

Et unikt kig indenfor

Vi har skabt en Virtual Reality-oplevelse for FLSmidth. Oplevelsen placerer dig inden i FLSmidths mixedROWTM flotationstanke, giver dig mulighed for at se indersiden af en flotationstank og forstå processerne bag adskillelse af mineraler.

De op til 660 m3 store tanke fyldes med vand og en mudret masse, som mineralerne gemmer sig i. I tankene skabes de rette strømme og særk turbulens. Tankene er mørke, våde og mudrede, så der er ingen mulighed for at komme ind i dem og se, hvordan processerne fungerer.

Det har vi ændret i samarbejde med FLSmidth. Ved at tage et par VR-briller på bliver du placeret inden i tankene, så du kan få en dybere forståelse for udstyret. Oplevelsen viser og forklarer mixedROW, mens du har mulighed for at bevæge dig rundt og betragte indersiden af tanken fra forskellige vinkler.

Et værktøj til kommerciel og intern brug

Med VR-oplevelsen har FLSmidth nu et unikt værktøj, de kan bruge kommercielt.

”Oplevelsen havde ikke været mulig uden VR. Den giver dem, der arbejder med flotationstanke, et kig ind i tankene, som de aldrig har kunnet få før, selv hvis de har arbejdet i feltet i årevis. Derudover kan vi nu give vores kunder en bedre forståelse af vores teknologi og de processer, de skal bruge i deres fabrikker,”

Hvordan gjorde vi?

MixedROW-VR-oplevelsen er resultatet af et tæt samarbejde med FLSmidth. Gennem dialog med FLSmidths specialister fik vi den forståelse og indsigt, der skulle til for at bygge oplevelsen. De simulerede tanke er baseret på de digitale tegninger, som de fysiske tanke er bygget ud fra. Det er med til at gøre oplevelsen så virkelighedstro som muligt.

Det var en sjov udfordring for vores team at visualisere processerne i mixedROW og vise, hvordan mineralerne skiller sig fra mudder og fæstner sig til bobler i flotationsprocessen. Vores team lagde særligt mange kræfter i at optimere delelementerne, så oplevelsen blev så strømlinet og jævn som muligt.

Visualiserede fordele

Med oplevelsen af mixedROW i VR får FLSmidths kunder en unik oplevelse, de ikke kan få ved at betragte mixedROW i virkeligheden.

Ved at placere seeren indeni tankene var det muligt for os at visualisere de processer, der leder til mixedROWs fordele såsom et lavere energiforbrug og en bedre udskillelse af mineraler.

Har du et produkt, en ydelse eller en proces, som du kan se potentiale i at skabe som en VR-oplevelse?

Vil du vide mere?
Send os en email eller ring +45 3323 2203

Virsabi er et virtual reality studio. En teknologisk enhed af strateger, udviklere og kreative, og en af de første Virtual Reality dedikerede firmaer, der tilbyder virksomheds konsultationer, rådgivningsarbejde og teknisk udvikling til anvendelse af Virtual Reality, Augmented Reality og Mixed Reality.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin