Et stort skridt tættere på møder i metaverset

Nyt samarbejde mellem Meta og Microsoft løfter den næstbedste mødeform mod nye højder. VR og MR smelter sammen og åbner vilde muligheder for virtuelt samarbejde.

meeting in meta

Du er gået glip af noget, hvis du endnu ikke har prøvet at holde møde i VR i Horizon Workrooms med et Oculus Quest på hovedet eller i Mixed Reality via Microsoft Mesh på HoloLens. For den form for digitale møder overgår langt et almindeligt Zoom- eller Teamsmøde, når det gælder fastholdelse af fokus og fornemmelsen af fælles tilstedeværelse.

Til gengæld kan du glæde dig til, at du helt sikkert kommer til at prøve det. Og at du om ganske kort tid kan holde møder på tværs af de to platforme.

Samarbejde åbner motorvej til metaverset

Microsoft og Meta (Facebook) har nemlig annonceret et samarbejde, hvor de to platforme kommer til at kunne interagere med hinanden. Det sker samtidig med, at Meta på virksomhedens store event, Meta Connect, præsenterede det nye VR-headset Meta Quest Pro.

Øverste chef for Microsoft deltog på Meta Connect og fortalte, at Microsoft Teams bliver tilgængelig på Metas headset.

”Samarbejdet mellem Microsoft og Meta åbner en motorvej til metaverset. Headsets fra Meta og Microsoft har hidtil været gode til to forskellige ting, men med Quest Pro begynder vi at se den sammensmeltning mellem VR, AR og MR, som udvisker grænserne for virtuelt samarbejde og er meget mere i den retning, vi forestiller os, at metaverset bliver,” siger Jens Lauritsen, Chief Product Officer i Virsabi.

meta quest pro

Fysiske møder på tværs af kloden

For virksomheder betyder samarbejdet og lanceringen af det nye headset fra Meta, at mulighederne for samarbejde på tværs af fysiske lokationer får et ordentligt løft.

”Selv om nogen er i Kalundborg og andre er i Kuala Lumpur kan du i Microsoft Mesh samarbejde og interagere fysisk med den samme 3D-model, og i Horizon Workrooms kan du for eksempel skrive på det samme whiteboard. Nu smelter de her ting sammen og giver nogle helt unikke muligheder for digitalt samarbejde med de dygtigste mennesker i din virksomhed, uanset hvor i verden de befinder sig,” siger Jens Lauritsen.

Øger tilgængeligheden af VR, AR og M

Med samarbejdet mellem Microsoft og Meta sender de to virksomheder også et kraftigt signal til forretningsverdenen om, at fremtidens software til virtual, augmented og mixed reality skal være uafhængigt af hardwareplatformen.

”Microsoft sender i mine øjne et meget klart signal om, at vejen til metaverset ikke går gennem proprietær hardware, men at deres løsninger nu skal være tilgængelige for så mange brugere som muligt. Det nedbryder barriererne for at tage de her teknologier til sig og begynde at nyde godt af de utroligt mange fordele, der er ved at samarbejde i VR og MR,” siger Jens Lauritsen.

Følg os på Linkedin for flere nyheder

Kom i kontakt

Hos Virsabi er vi klar til at hjælpe dig med at møde dine kunder, der hvor de befinder sig - derhjemme. Lad os snakke sammen om hvordan vi kan skabe den rigtige løsning for dig.

Hold dig opdateret

Få nyheder om VR og AR på Linkedin