DESMI - 3D-model i AR med indbyggede manualer

DESMI Ocean Guard forbedrer supporten til deres kunder med en app, hvor de kan se hele ballastvandsystemet i augmented reality – også på åbent hav.

Augmented Reality App

Digital Reality

DESMI

Afspil video om DESMI augmented reality app

Gør information let tilgængelig

Når en maskinmester ombord på et skib har brug for support, er det svært at stå med tegninger og manualer. Derfor ville DESMI Ocean Guard forbedre deres support til segmentet af små kunder, der kontakter dem for at modtage hjælp til vedligehold og fejlsøgning på DESMIs ballastvandsystemer.

Gennem projektet Digital Reality hjalp Virsabi med at finde løsningen på DESMIs kunders behov: En app, der bruger augmented reality til at gøre information let tilgængelig. Appen er bygget til Android og kan nemt hentes ned af kunden og den enkelte maskinmester, der varetager ballastvandsystemet ombord på et skib.

Hvad kan appen?

I appen kan brugeren søge efter information, guidelines og fejlkoder ud fra en 3D-model af det specifikke ballastvandsystem. AR-teknologien gør det muligt at se hele systemet som en 3D-model, hvor detaljer om hver enkelt komponent understøttes med direkte link til den rette manual og information. Appen understøtter videndeling både internt og eksternt, og så hjælper den DESMI med at differentiere sig fra konkurrenterne.

”Jeg forventer, at vi kan se en effekt af løsningen relativt hurtigt. Den udviklede løsning er klar til at blive taget i brug, men den kan udbygges med flere features, og det bliver rigtig spændende at se, hvordan den videre udvikling vil forløbe,” siger Mark Andersen, der er Head of Projects hos DESMI.

En løsning, der virker på brugerens præmisser

Et primært fokus for DESMI har været at skabe en løsning, der fungerer i brugerens miljø.

Fordi brugerne af appen arbejder på åbent hav, havde DESMI fokus på at få udviklet en løsning, der ville være let tilgængelig for deres kunder, selv når de ikke har datadækning. Løsningen blev derfor en app, hvor brugeren kan hente information ned, når han eller hun installerer systemet, så den er tilgængelig, også når der ikke er internetforbindelse. Ved at benytte smartphonen, en velkendt teknologi, som alle kunder har til rådighed, giver DESMI alle kunder en digital og mere anvendelig adgang til viden i det velkendte manualformat.

Appens design understøtter brug i miljøer, hvor lysniveauet kan være reduceret og lydniveauet højt, som det ofte er på et skib. Desuden er funktionerne placeret sådan, at man kan bruge appen med en hånd, mens den anden er fri til at udføre arbejde.

Virsabi divider
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo
virsabi logo

Vil du vide mere?

Virsabi er en virksomhed, der udforsker krydsfeltet mellem kreativitet og teknologier og er en af ​​de første Virtual – og Augmented Reality dedikerede virksomheder, der tilbyder både forretningsrådgivning og teknisk udvikling til udnyttelse af Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og andre nye visualiseringsteknologier.