Boost onboarding og sikkerhedstræning med Virtual Reality

Træning i Virtual Reality (VR) er vejen frem, hvis du vil effektivisere medarbejdertræining og samtidig reducere omkostninger og tidsforbrug.

Onboarding, sikkerhedstræning og andre former for træning er essentielle for de fleste virksomheder. Men det er dyrt og tidskrævende, og det kræver ofte rejseaktivitet, hvilket i bedste fald er ubelejligt og i værste fald er umuligt. Hvad gør man så? Svaret er kort: VR.

Vi hjælper virksomheder med at bygge og implementere remote læringsløsninger, der fjerner behovet for at samle instruktører og medarbejdere på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Med VR har medarbejderen ikke brug for andet end et par VR-briller, før han eller hun kan træne hvor som helst og når som helst.

Hvor kan du bruge VR-træning?

Vi har hjulpet kunder med at høste fordelene ved VR-træning inden for alt fra kundeservice til offshore-sikkerhed. Vi vil gå så langt som til at sig e, at VR kan tilføje værdi til træning i enhver branche.

VR-træning er et fremragende værktøj til hvad vi kalder ’just in time’-træning. Ved brug at blot et par VR-briller kan en person, der skal til at udføre en højrisikoprocedure gentage sin træning på stedet for at sikre sig, at han eller hun er klædt på til at udføre proceduren sikkert.

Mange produktionsvirksomheder kan have gavn af ’just in time’-træning med VR:

”Vi arbejder ofte med virksomheder, der har brug for at holde deres maskineri kørende 24/7 for ikke at standse produktionen. Og med ’just in time’-træning kan produktionsarbejdere for eksempel træne en vedligeholdelsesprocedure på stedet, hvilket fjerner behovet for at vente på hjælp og reducerer nedetiden,” fortæller Christian Schrøder, strategic advisor hos Virsabi.

Der er en anden stor fordel i at placere oplevelsen i det faktiske miljø i stedet for i et undervisningslokale:

”Der er et kæmpestort bæredygtighedsaspekt i at træne i VR, fordi det mindsker – og i nogle tilfælde fuldstændig fjerner – behovet for at rejse. Med træning på stedet slipper virksomheder for at samle medarbejdere fra forskellige lokationer på ét sted for at instruktører kan give de træning,” siger Christian Schrøder.

Optimerer læringsforholdene

Gode VR-træningsoplevelser er bygget på måder, der optimerer læringsforholdene. I Virsabi stræber vi efter at inkorporere forskellige læringsperspektiver, der tager højde for de mange forskellige måder, forskellige mennesker lærer på.

Derfor inkluderer vi næsten altid aspekter af både visuel, verbal, auditiv, fysisk og taktil læring i VR-træningsoplevelser. Det gør vi ved visuelt at repræsentere træningsomgivelserne og ved at bruge verbale instruktioner, simulere de auditive omgivelser, så de fuldstændig stemmer med de visuelle omgivelser og ved at inkorporere bevægelse.

En vigtig faktor i læring er lagring af det lærte. For selvom læring er vigtigt, er det ikke nok. Det er lige så vigtigt, at den nye viden sidder fast, så den er klar til senere brug. VR har vist sig at være et brugbart værktøj til at øge lagringen af tillært viden.

Tilføjer til eller erstatter helt traditionel træning

I mange tilfælde erstatter VR ikke det sociale aspekt af læring, men fungerer i stedet som lærerens eller instruktørens værktøj. Et eksempel er VR Safety, en sikkerhedstræningsoplevelse, vi har bygget til søfartsstuderende. VR Safety er bygget som et supplement til klasseundervisning, hvor de studerende træner i VR-oplevelsen efterfulgt af klassediskussioner og udveksling af refleksioner.

I andre tilfælde er VR et værktøj, der kan stå alene og ikke kræver fysisk tilstedeværelse. For Maersk Training bygger vi en anden sikkerhedstræningsoplevelse til søofficerer, der skal træne uden en lærer eller instruktør til stede. For tiden er VR et særligt brugbart værktøj til at erstatte træning, der kræver, at mennesker mødes. De aktuelle restriktioner hvad angår rejser og fysisk tilstedeværelse har inspireret mange virksomheder til at lede efter måder, hvorpå de kan enten erstatte eller supplere traditionel medarbejdertræning.  

Kom i kontakt

Send os en mail på vr@virsabi.dk, så ringer vi dig op og tager en snak om mulighederne.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Vi bruger cookies til analyse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter, må vi antage, at du accepterer, og at du er tilfreds med det.