AR vinder frem i robotbranchen
Digitalt samarbejde på distancen – remote collaboration – via augmented reality tilfører værdi i robotindustrien. Jorgensen Engineering fører an, og vi er med dem hele vejen.
Augmented Reality
Virksomhedsværdi
Jorgensen Engineering
På et netværksmøde i sidste uge introducerede vi en række direktører for virksomheder i Robot Clusteret i Odense for mulighederne med augmented og mixed reality.
At præsentere foran sådan et netværk er en af de få ting, der kan få et par sveddråber til at pible frem i panden på vores Chief Product Officer, Jens Lauritsen. Men ikke fordi han er bange for at tale foran større forsamlinger.
”Når du arbejder i fortroppen for en ny type teknologi og følger med i udviklingen inden for alt, der er relateret til Industry 4.0, så bliver man altså en lille smule startstruck, når man bliver inviteret til at tale til det netværk. Jeg er simpelthen så imponeret over, hvordan robotvirksomhederne i og omkring Odense har formået at opbygge det her cluster og bliver ved med at inspirere og skubbe hinanden frem, så de når nye højder inden for udnyttelsen af robotter i vores industrier,” siger Jens Lauritsen.
Information hvor du har brug for den
Augmented reality kan bruges på flere måder i robotsektoren. En af dem er til at give operatørerne guides og manualer, der hvor de har brug for dem, enten i et AR-headset som HoloLens eller RealWear, hvis de skal have hænderne fri, eller i et virtuelt lag på en telefon eller tablet.
”Helt simpelt er det et spørgsmål om at gøre informationen tilgængelig, der hvor du skal bruge den, i stedet for at du skal bladre igennem en mappe eller en instruksbog på kontoret. Du kan bare holde iPad’en op foran robotten eller maskinen, og så kan du se, hvilken knap, du skal trykke på, eller hvilket panel, du skal fjerne for at udføre en bestemt opgave,” siger han.
Flere fordele ved remote collaboration
Der er også masser af værdi i samarbejde via augmented reality, hvor en person i marken er udstyret med HoloLens eller Realwear og deltager i et almindeligt Teams-møde med folk fra hvor som helst i verden. Alle i mødet kan se, hvad personen med headsettet ser og guide ham eller hende til at udføre opgaver, dele billeder, eller de kan tegne i et virtuelt lag, som personen via sit headset kan se oven på virkeligheden. Det gør det muligt for selv nye teknikere at udføre svære opgaver, da de kan blive guidet af eksperter fra andre lokationer.
”Under COVID-19 har vi hjulpet mange virksomheder med at indse, hvor mange udfordringer de rent faktisk kan løse gennem remote collaboration uden at rejse. En ekstra fordel er, at der kan deltage mange eksperter i samme møde, og især i forbindelse med Factory Acceptance Tests (FAT) har det vist sig at have stor værdi,” siger Jens Lauritsen.
Jorgensen viser vejen
Jorgensen Engineering er en af de virksomheder, der har realiseret begge ovennævnte fordele. De deltog i samme netværksmøde og fortalte om, hvordan de har gennemført flere FATs på forskellige installationer ved at bruge augmented reality og remote collaboration.
”Jorgensen Engineering deltag i projektet Digital Reality, som vi gennemførte sidste år. De har virkelig taget AR og VR-teknologierne til sig og er et fremragende eksempel på, hvad disse teknologier kan inden for robotter og automation,” siger Jens Lauritsen.
Hvis du ikke allerede gør det, så kan det anbefales at følge Jorgensen Engineering på LinkedIn. Og følg selvfølgelig også Virsabi.